Home

Home

Laatste aanpassing 26-08-2023

Antwoorden zijn gebaseerd opgebruikt en nieuw.

Indien u vraag er niet tussen staat e-mail ons dan info@bmservice.nl

 

Veel Gestelde Vragen

 

 

Wat is uw KvK- en Btw-identificatienummer?

Het KvK-nummer van BMS BV is 59605634.
Ons Btw-identificatienummer is NL 853566033B01
Ons e-mailadres is infio@bmservice.nl

HEB IK GARANTIE OP DE PRODUCTEN DIE IK BIJ U BESTEL?

Ja, BMSPARTS  biedt op alle producten fabriek garantie maar alleen op productiefouten zoals die fabrikanten dat dat bepalen.

MIJN PRODUCT IS DEFECT WAT KAN IK NU DOEN?

U kunt per e-mail een garantieaanvraag indienen. Vermeld het bestelling- of factuurnummer en beschrijf de klacht en reden dat u het product wilt aanmelden voor garantie. U ontvangt binnen 3 dagen (buiten het weekend) een reactie per e-mail met de vervolgstappen. Let wel wij zijn niet verantwoordelijk op foutieve montage of gevolgen daarvan

KAN IK EEN DEFECT PRODUCT TERUGSTUREN?

Nee niet zomaar. Eerst moet het product worden aangemeld voor garantie. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen met de klacht en de reden dat u het product wilt aanmelden voor garantie. Elektronische delen vallen zo en zoal buiten de garantie met uitzondering welk de fabriek bepaalt.

IK HEB EEN PRODUCT TERUGGESTUURD  VOOR EEN GARANTIEBEOORDELING. HOELANG DUURT HET VOORDAT IK MAG VERWACHTEN DAT HET WORDT AFHEHANDELD?

Wij streven ernaar om een garantiebeoordeling binnen een week af te handelen. Het kan echter voorkomen dat het langer duurt. Doordat bijvoorbeeld het product gerepareerd moet worden of als het product ter beoordeling terug moet naar de fabrikant. Indien het product bevestigt is geweest bestaat de kans dat de beoordeling negatief uitvalt door dat het beoordeeld kan worden dat het hier om montagefout gaat.

IS HET MOGELIJK OM BESTELLINGEN BIJ BMSPARTS AF TE HALEN?

Ja dit is mogelijk. U kunt deze optie selecteren als u een bestelling plaatst. Uiteraard betaalt u dan geen verzendkosten. Er komt wel te staan gratis verzenden, maar u geeft aan het aftehalen. Hou er wel rekening mee dat u de bestelling pas kunt afhalen als u een 1 en 2e e-mail heeft ontvangen1 ervan staat dat de bestelling klaarligt met ophaaldagen. 

KAN IK MIJN GEPLAATSTE BESTELLING METEEN NA AANKOP AFHALEN?

Nee dit is niet mogelijk. Het kost on even de tijd het product opzoeken te beoordelen op goedheid en aanwezigheid.  Afhalen kan pas zodra u een e-mail heeft ontvangen waarin staat dat de bestelling klaarligt om af te halen.

KAN IK ZONDER ONLINE OOK BESTELLEN OM IETS TE KOMEN AFHALEN?

Nee dit is niet meer mogelijk, een bestelling kan alleen online geplaatst worden wij hebben geen winkel meer.

KAN IK ONLINE IETS BESTELLEN EN BIJ U AFHALEN MET PIN OF CONTANT BETALEN?

Nee dit is niet mogelijk, betalen kan alleen online. U kunt na online betaald te hebben wel afhalen zoals vermeld staat na onze e-mail bericht

HOE WEET IK OF MIJN BESTELING AL KLAARLIGT OM AF TE HALEN?

U ontvangt een e-mail zodra de bestelling klaarligt om af te halen.

ER STAAT OP DE FACTUUR GEFOTOGREEERD/ GEKENMERKT, WAT BEDOELEN JULLIE DAAR MEE?

Bij eindcontrole worden de gebruikte artikelen en sommige nieuwe onderdelen voorzien van een eigenkenmerk en wordt deze gekopieerd en aan het bestand toegevoegd ter herkenning. 

IK HEB EEN BESCHADIGD PRODUCT ONTVANGEN, WAT U?

Om het retour te sturen zullen er eerst foto’s van de beschadiging gevraagd worden. Zodra u het aanmeldingsformulier voltooid heeft ontvangt u op werkdagen (kantoortijden) binnen aanzienlijke tijd een reactie en een passende oplossing wordt aangeboden. 

IK HEB EEN ANDER PRODUCT ONTVANGEN ALS DAT IK HEB BESTELD, WAT NU?

Om het retour te sturen zullen er eerst foto’s van de beschadiging gevraagd worden. Zodra u het aanmeldingsformulier voltooid heeft ontvangt u op werkdagen (kantoortijden) binnen aanzienlijke tijd een reactie en een passende oplossing wordt aangeboden. 

MOET IK BETALEN OM EEN PAKKET TERUG TE STUREN?

In zekering zin is u zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten vooral als u zelf verkeerde keuzen heeft gemaakt en het voldoet niet naar wens. Indien BMSPARTS hier fout is geweest zal die kosten worden vergoed.

BEN IK ZELF VERANTWOORDELIJK VOOR HET TERUGZENDEN?

Ja, u bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de retourzending. BMSPARTS vergoedt de inhoud van het pakket niet als het kwijtraakt of onderweg beschadigd raakt. Wilt u 100% zekerheid dan kunt u voor een verzekerde zending kiezen via een andere vervoerder naar keuze. U betaalt in dat geval zelf voor het retoursturen van een pakket. U dient dan ook wel eerst de retourzending aan te melden voor overeenkomst/ goedkeuring.

BINNEN WELKE TERMIJN KAN IK DE PRODUCTEN TERUG STUREN?
U kunt uw bestelling, of een deel daarvan, binnen 7 dagen na de datum van ontvangst voor retour aanmelden. Producten die na 7 dagen aangemeld worden komen niet in aanmerking voor retour.
Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

KRIJG IK EEN BEVESTIGING ALS IK MIJN RETOUR IS AANGEKOMEN?

Ja, u wordt tijdens het gehele retourproces per e-mail op de hoogte gehouden.
Tevens kunt u op u verzendt tracé en tracé zien wat de status van uw retour is.

HOELANG DUURT HET TOT DE CREDIT OP MIJN REKEING STAAT?

Zodra uw retour verwerkt is en de producten zijn geaccepteerd dan wordt er een creditnota gemaakt. Het duurt dan afhankelijk de door u ingestelde bank voor het bedrag op uw rekening staat.

KAN IK MIJN PRODUCTEN TERUGSTUREN OM ZE TE RUILEN?

Nee! Ruilen is niet mogelijk. We storten na het retour exclusief verzendkosten het betaalde artikelbedrag terug op de rekening welk ons bekend is. U kunt zelf weer het dan gewenste product bestellen.

IS HET VEILIG OM MIJN GEGEVENS  MET JULLIE TE DELEN?

Wij zijn een professioneel bedrijf en zullen uw gegevens dus professioneel gebruiken. De gegevens worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor ze nodig zijn. De betalingen worden gedaan met vertrouwde betaalmethoden en een beveiligde verbinding.

KAN IK EEN RETOUR OOK BIJ BMSPARTS ZELF AFLEVEREN?

Ja dat kan, u kunt een retourpakket afgeven bij ons in Purmerend. Maar dit kan alleen als de retour is aangemeld. 
Zodra u akkoord krijgt om het te retourneren kunt u het afgeven aan het gemailde adres.
De retour wordt echter niet ter plekke afgehandeld. De medewerker die het pakket aanneemt zorgt ervoor dat het bij de retourafdeling terecht komt. Vergeet niet een ingevuld retourformulier of kopie factuur in de doos te stoppen.

KAN IK EEN PRODUCT KOMEN OMRUILEN BIJ BMSPARTS?

Nee! Dit is niet mogelijk. Ruilen is sowieso niet mogelijk.
We storten na het retour exclusief verzendkosten het betaalde bedrag terug op ons bekende rekening. U kunt zelf het dan weer gewenste product bestellen.

WANNEER KAN IK MIJN BESTELLING VERWACHTEN?

Tijdens het bestellen wordt aangegeven wanneer u het pakket kunt verwachten. Zodra de bestelling verzonden is naar PostNL ontvangt u een e-mail met daarin de verzendinformatie van PostNL, het tracé en tracé en het verwachte tijdvak van levering. Het is wel verstandig daadwerkelijk thuis te zijn of te kunnen aannemen.

IK HEB NOG GEEN E-MAIL MET TRACK & TRACE ONTVANGEN, IS HET WEL VERZONDEN?

Nee dan zal uw pakket zeer waarschijnlijk nog niet verzonden zijn. Mocht u ook geen bevestigingsmail ontvangen hebben dan kan het zijn dat u een verkeerd e-mailadres heeft opgegeven tijdens het bestellen. In dit geval kunt u een e-mail sturen om het mailadres aan e passen maar daar heeft PostNL dan niets meer aan, wij krijgen dan wel een overzicht.

KAN IK MIJN BESTELLING OP EEN ANDER ADRES LATEN BEZORGEN?

Jazeker, u kunt bij het bestellen een ander afleveradres opgeven dan uw eigen factuuradres. Ook is het mogelijk om de bestelling af te laten leveren bij een PostNL ophaalpunt, maar is wel geheel u eigen verantwoording betreffende de verzenkeuzen.

HOELANG DUURT DE GARANTIE OP GEBRUIKTE EN NIEUWE ARTIKELEN?

Wij hanteren de leveranciersgarantie, dit zal per product verschillen. Als u het defecte product aan ons aanbiedt, sturen wij het naar de fabriek, zij bepalen uiteindelijk of de garantie van toepassing is. Bij gebruikte onderdeel is geen garantie wel de mogelijkheid terug te sturen met geldige gemotiveerde redenen onze goedkeuring verzendkosten zijn allemaal voor u net als het risico kwijt te raken.

IK HEB EEN VERKEERD PRODUCT ONTVANGEN. WAT KAN IK NU HET BESTE DOEN?

Als u zelf een verkeerd product besteld heeft dan kunt u het naar ons terugsturen met het retourformulier dan zijn de verzendkosten en verantwoording voor u zelf. Indien u het juiste besteld heeft, maar iets anders heeft ontvangen dan verzoeken wij een foto te maken van het ontvangen product en dit te mailen naar info@bmservice.nl  Wij zullen het dan uitzoeken en met een passende oplossing komen.

IK HEB EEN BESCHADIGD PRODUCT ONTVANGEN, WAT KAN IK NU HET BEST DOEN?

Belangrijk is dat u het niet monteert, en er foto’s van maakt en het mailt naar info@bmservice.nl U krijgt dan van ons een oplossing aangeboden.

IK HEB MIJN BESTELLING INCOMPLEET ONTVANGEN, WAT KAN IK NU HET BESTE DOEN?

Wat op de pakbon staat moet in de doos zitten. Mocht er iets kleins ontbreken dan verzoeken wij u de doos goed te controleren, met name of het onder de flappen op de bodem van de doos geschoven is. Of tussen de opvulling is blijven stekken Mocht dit niet het geval zijn dan verzoeken wij u de klantenservice te mailen op info@bmservice.nl  

VOLGENS POSTNL IS HET PAKKET AFGELEVERD MAAR IK HEB NIETS ONTVAGEN, WAT MOET IK NU DOEN?

Vaak wordt het pakket later op de dag alsnog geleverd. Ook kunt u navraag doen bij de buren of zij het pakket hebben aangenomen. Kijk ook op plekken als onder de tafel/ vuilnisbak/ motorhoes/ struik. Mocht dit niet het geval zijn en u heeft een dag gewacht, dan verzoeken wij u een mail te sturen naar PostNL waarin u bevestigt het pakket niet ontvangen te hebben. Het onderzoek door PostNL duurt enkele werkdagen.

HOELANG DUURT HET VOORDAT MIJN GELD WORDT TERUGBETAALD? Zodra de retourzending is goedgekeurd, proberen we deze binnen een week terug te betalen op de dan ons bekende rekening. Dit kan soms langer duren vanwege een weekend of de verwerkingstijd van andere banken/ betaalmethoden. Maar gaat dus via de betaal instelling die u zelf heeft gekozen.

 

WAT IS UW SCHATTING VAN DE BEZORGING?

Wij doen ons best om uw bestelling binnen driedagen.  Buitenland drie weken te leveren. Dit kan meer zijn als het een land verder weg is of dat het vervoerbedrijf anders bepaald.

IS HET MOGELIJK EEN SPECIAAL BESTELDE PRODUCT TE ANNULEREN?

Normaalliter is het niet mogelijk om een speciaal besteld product te annuleren, indien het dezelfde dag door ons is waargenomen via een door u verzonden e-mail vraag kunnen wij mogelijk die bestelling tegen houden maar is uit sluitend onder voorbehoud. 

IK HEB GEEN ORDERBEVESTIGING ONTVANGEN?

U ontvangt een orderbevestiging, ook als de betaling niet is gelukt. Dit is geen probleem, wij verwerken alleen bestellingen die betaald zijn. Je kunt het dus gewoon opnieuw bestellen en betalen.

HOEVEEL VERZENDKOSTEN BETAAL IK OM MIJN BESTELLING TE LATEN BEZORGEN?

Wij leveren praktisch over de hele wereld, dus bij deze kunt u het beste eerst een bestellen maken om dan de gehelen kosten te bekijken, maar dan niet direct op enterdrukken om te bestellen.

Alle prijzen betreffende de verzendkosten zijn inclusief verpakking en gewicht/ omvang het pakket. Voor in Nederland is inclusief materiaal als vulling/ doos/ personeel en transport PostNL €9,20. (onder voorbehoud aanpassing PostNL) Tot maximaal 10 kilo omvang 100x50x50 buiten de doos gemeten. Voor het verzenden naar buitenland zijn verschillende verzendkosten maten en gewichten van belang.

Indien bij in 2023 de regering ons niets verplicht? Zal er nog geen plastic vulmateriaal in rekening gebracht worden.  

WAT MOET IK DOEN ALS MIJN BETALING NIET IS GELUKT?

U ontvangt een orderbevestiging, ook als de betaling niet is gelukt. Dit is geen probleem, wij verwerken alleen bestellingen die betaald zijn. Je kunt het dus gewoon opnieuw bestellen en betalen. Het wil ook wel niet lukken als er staat niet voldoende op voorraad en er geen bestel mogelijkheid is.

EEN PRODUCT IS NIET OP VOORRAAD, KAN IK HET TOCH BESTELLEN?

Nee normaal is dit mogelijk, mits het erbij staat dat het wel besteld kan worden. Gebruikte onderdelen zeer zeker niet. Elke foto (o.v.b) is een uniek gebruikt onderdeel en altijd eenmalig van een voertuig, wat niet betekend dat u verder kan kijken op meer vergelijkingen.

IK HEB EEN BESTELLING GEPLAATST MAAR ONTVANG GEEN BEVESTIGING?

Het kan even duren voordat u een bevestiging ontvangt. Ook kan de bevestiging in uw spam box terecht gekomen zijn. Mocht de mail helemaal niet aangekomen zijn dan is de kans groot dat u een typfoutje gemaakt heeft bij het invoeren van uw e-mailadres.  Wij mogen uw mailadres niet zonder schriftelijke toestemming wijzigen. U kunt eventueel een e-mail sturen of ons benaderen via de chat om meer informatie over de geplaatste bestelling te verkrijgen.

KAN IK EEN PRODUCT RESEVEREN?

Nee dit is ovb niet mogelijk. Indien erbij staat dat het wel kan dan wel maar moet er rekening worden gehouden met mogelijke langwachttijd bij de leverancier of bestelling in buitenland of uit productie is.

IK HET ONDERDEEL DAT IK ZOEK NIET VINDEN? WAT MOET IK DOEN?

Als u het onderdeel waarnaar u zoekt niet kunt vinden, dan kan het zijn dat wij het niet kunnen leveren of dat het product door ons nog niet is opgenomen in de website. Verzend ons dan aub per e-mal u verzoek maar dan wel met de gegevens Merk/ Type/ Bouwjaar/ kenteken/ product aub met fabriek code. 

IK HEB ER VOOR GEKOZEN OM HET AFTEHALEN OMDAT HET GRATIS VERZENDEN IS?

Nee dat kan niet! Gratis verzenden komt pas in beeld na u invoering verzendt keuzen. Deze instelling is niet aan te passen omdat het niet gebruikelijk is om onderdeel aftehalen. Wij vinden dat het wel moet kunnen. Jammer genoeg begrijpen sommige het niet vandaar dat wij bij invoeren een logo hebben aangepast en gaat onze vooraarden daarmee ook geldig worden. Uiteraard indien de keuzen verkeerd is kan deze door aanbetaling alsnog verzonden worden. Neem even contact met ons op.